Ρώσικη εβδομάδα στη Ζάκυνθο

Ρώσικη εβδομάδα

ΖΑΚΥΝΘΟΣ -“Όλα είναι έτοιμα για τον εορτασμό της “Ρωσικής Εβδομάδας” που φέτος θα έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Ζάκυνθο”!
Η τοποθέτηση ανήκει στον Πρόξενο της Ρωσικής Δημοκρατίας στα Ιόνια Νησιά και αφορά το επταήμερο που είναι αφιερωμένο στην ιστορική μνήμη, τις τέχνες και τον πολιτισμό. Μια διοργάνωση που συμβάλει στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των Επτανησίων με τους Ρώσους και όπου από πέρυσι απέκτησε πανιόνιο χαρακτήρα.
Ειδικότερα, για τη Ζάκυνθο οι δράσεις θα κορυφωθούν με την τοποθέτηση του αγάλματος του Ναυάρχου Ουσακώφ που διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στην ιστορία της Ελλάδας. Επίσης, Ρώσοι μάγειρες θα αναδείξουν τη γαστρονομία τους χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα.

Το πρόγραμμα
Οι εκδηλώσεις, και φέτος, θα περιλαμβάνουν την επίσκεψη ρωσικού αποβατικού πλοίου, επιστημονικών συμποσίων, εκθέσεων, συναυλιών από στρατιωτική μπάντα και παρέλασης αγήματος, που θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα νησιά. Στα πλαίσια της οριστικοποίησης του προγράμματος που θα πραγματοποιηθούν το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, ο Πρόξενος Νίκος Κανούλας συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Κοινωνικού Φόρουμ θα έχει σειρά επαφών με τις αρχές και φορείς του νησιού.Για την τοποθέτηση του αγάλματος του Ουσακώφ έχει από πέρυσι συμφωνηθεί να τοποθετηθεί έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου.

Σχολιάστε στο facebook

Get Adobe Flash player