Η κουζίνα τση Ζάκυνθος

Στον πολιτισμό και την ιστορία ενός τόπου ανήκει και η κουζίνα του. Εμείς οι Ζακυνθινοί έχουμε να παρουσιάσουμε μια θεσπέσια ποικιλία εδεσμάτων καθημερινών αλλά και εορταστικών. Σε αυτό το τμήμα του site μας, θα παρουσιάσουμε συνταγές που βρήκαμε από ιστορικά βιβλία της Ζακύνθου αλλά και συνταγές από νοικοκυρές της Ζακύνθου. 

Η παραδοσιακή κουζίνα της Ζακύνθου, βασίζεται κυρίως στην μεσογειακή κουζίνα με δύο κύρια χαρακτηριστικά, την απλότητα των συνταγών αλλά και την ευκολία τους . Τα τοπικά φαγητά, λιγοστά σε αριθμό έχουν τις ρίζες τους στα βάθη των χρόνων. Όμως είναι διαλεχτά και ιδιαίτερα νόστιμα. Οι περισσότερες ζακυνθινές συνταγές βασίζονται στο λάδι, στο σκόρδο, στο κρασί, την τομάτα και το λεμόνι, που είναι τα αγαπημένα προϊόντα των Ζακυνθινών. Παρ’ όλα αυτά είναι δεδομένη η επίδραση της ιταλικής κουζίνας αφού η Ζάκυνθος για αιώνες ήταν τμήμα της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας.Όμως και η μικρή χρονική περίοδος της Γαλλικής κατοχής της Ζακύνθου, επί Ναπολέοντος, έχει επηρεάσει τις γευστικές συνήθειες των κατοίκων. 

Μπορείτε να μας στείλετε τις δικές σας Ζακυνθινές συνταγές και να τις αναρτήσουμε εδώ

Οι συνταγές που παρουσιάζονται εδώ προέρχονται από διάφορα site μαγειρικής και από συνταγές που μας έχουν δοθεί από νοικοκυρές της Ζακύνθου. Φυσικά και δεν μας ανήκουν και μπορείτε να τις αναδημοσιεύετε ελεύθερα και χωρίς άδεια του site.

Μπακαλιάρος αλιάδα
Σκαρτσοτσέτα
Πολπέτες
Κουλούρα Ζακυνθινή
Κουνέλι κρασάτο
χοιρινό τση κυράς
Γεμιστός κόκορας
Αυγολέμονο Ζακυνθινό
ΖΑΚΥΝΘΙΝΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΡΑΓΟΥ
Μελιτζάνες σκορδοστούμπι
Μαντολάτο
 

Get Adobe Flash player